A tegnapi ebédből, maradt még egy kis pulyka, amit úgy gondoltam bepácolok, megünnepelve az új fűszereket a kertünkbe :). Ezt az ételt azoknak ajánlom, akik szeretnének figyelni a vonalaikra de közben nem vetik meg a finom ízeket se :). Ez tényleg finom és könnyű egyben! Nyáron, ha már eljön a grillezős idő, akkor akár a szabadban is eltudjátok készíteni, talán úgy még finomabb :)
Hozzávalók:
Pulyka pácolásához:
- 1 zacskó
- fél kg pulykamell vagy filézett comb
- fél fej hagyma
- egy marék bazsalikom,oregánó,kakkukfű
- balzsamecet
- olivaolaj
- bors
- spárga
- olivaolaj
- só,bors
- egy korty rosé bor
A húst előző nap bepácoljuk. A páchoz apróra vágunk fél fej vöröshagymát és a zöld fűszereket. Egy zacskóba, igen egy zacskóba :) beletesszük a felcsíkozott pulykákat, rászórjuk a vöröshagymát, a fűszereket, tekerünk rá borsot, meglötyköljük olívával és balzsamecettel. A húst pácolás során, soha nem szabad sózni, az ecettől pedig eszméletlen porhanyós és szaftos lesz. Aztán betesszük egy éjszakára a hűtőbe aludni. Másnap a spárgát megmossuk és eltörjük! Ez azért fontos, mert ott törik el ahol már nem fás, így csak a finom része marad meg nekünk. Ezeket meghámozzuk, majd előveszünk egy grill serpenyőt, amibe egy kevés olivát melegítünk. Ha már forró akkor beledobjuk a spárgákat sózzuk, borsozzuk és közepes hőmérsékleten resre, de nem nagyon puhára sütjük. Mikor már majdnem jó meglocsoljuk egy korty rosé borral, vigyázzatok meg ilyenkor csapkod össze vissza :). Elpárologtatjuk az alkoholt belőle és már kész is. Jöhet a pulyka, elővesszük a hűtőből és ugyan abban a serpenyőben finom aranybarnára sütjük, használhatjuk a saját pác olaját is. Ha már minden kész a tálra halmozzuk őket és egy finom bor kíséretében megesszük.
Jó étvágyat hozzá :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése