2011. május 2., hétfő

Grillezett spárga, zöld fűszerekkel pácolt pulyka csíkokkal

A tegnapi ebédből, maradt még egy kis pulyka, amit úgy gondoltam bepácolok, megünnepelve az új fűszereket a kertünkbe :). Ezt az ételt azoknak ajánlom, akik szeretnének figyelni a vonalaikra de közben nem vetik meg a finom ízeket se :). Ez tényleg finom és könnyű egyben! Nyáron, ha már eljön a grillezős idő, akkor akár a szabadban is eltudjátok készíteni, talán úgy még finomabb :)
Hozzávalók:

 Pulyka pácolásához:
  • 1 zacskó
  • fél kg pulykamell vagy filézett comb
  • fél fej hagyma
  • egy marék bazsalikom,oregánó,kakkukfű
  • balzsamecet
  • olivaolaj
  • bors
 Spárgához:
  • spárga
  • olivaolaj
  • só,bors
  • egy korty rosé bor
Elkészítés:
A húst előző nap  bepácoljuk. A páchoz apróra vágunk fél fej vöröshagymát és a zöld fűszereket. Egy zacskóba, igen egy zacskóba :) beletesszük a felcsíkozott pulykákat, rászórjuk a vöröshagymát, a fűszereket, tekerünk rá borsot, meglötyköljük olívával és balzsamecettel. A húst pácolás során, soha nem szabad sózni, az ecettől pedig eszméletlen porhanyós és szaftos lesz. Aztán betesszük egy éjszakára a hűtőbe aludni. Másnap a spárgát megmossuk és eltörjük! Ez azért fontos, mert ott törik el ahol már nem fás, így csak a finom része marad meg nekünk. Ezeket meghámozzuk, majd előveszünk egy grill serpenyőt, amibe egy kevés olivát melegítünk. Ha már forró akkor beledobjuk a spárgákat sózzuk, borsozzuk  és közepes hőmérsékleten resre, de nem nagyon puhára sütjük. Mikor már majdnem jó meglocsoljuk egy korty rosé borral, vigyázzatok meg ilyenkor csapkod össze vissza :). Elpárologtatjuk az alkoholt belőle és már kész is. Jöhet a pulyka, elővesszük a hűtőből és ugyan abban a serpenyőben finom aranybarnára sütjük, használhatjuk a saját pác olaját is. Ha már minden kész a tálra halmozzuk őket és egy finom bor kíséretében megesszük. 
Jó étvágyat hozzá :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése