2011. május 23., hétfő

A világ legjobb szendvicse

Azt hiszem talán tavaly láttam a Spangol (Spanglish) filmet, mit ne mondjak a film felejthető volt, de a szendvics, amit Adam Sandler csinált benne, nagyon izgatta a fantáziámat. Nem volt benne a teljes recept, de azért nem volt nehéz kitalálni, hogy mégis mit rejt ez a csoda. Mert biztosan állíthatom, nagyon nagyon finom. Minden meg van benne ami egy jó reggelihez kell, tükörtojás, sült bacon, zöldség és sajt, no meg az elmaradhatatlan pirítós. Az én receptem annyiban különbözik az eredetitől, hogy a sima salátát lecseréltem  rukkolára, mert ízesebb és a tojás tetejére vágtam egy szelet sötét cheddar sajtot.  Ezt a szendvicset azoknak ajánlom, akik már nagyon unják, hogy mindennap vajas párizsis kenyeret esznek, amivel nincs semmi baj mert imádom, de a változatosság kell! Kényeztetni a lelkünket, gyomrunkat pedig jó dolog :)

Hozzávalók: 1 adag szenvicshez
  • 2 szelet házi típusú kenyér vagy ciabatta de gyökérkenyér is jó
  • 2 szelet bacon szalonna
  • 1 marék rukkola
  • fél paradicsom
  • 1 tojás
  • 2 szelet sötét cheddar
  • vaj. olivaolaj
Elkészítés:
Előveszek két serpenyőt, egyikbe vajat a másikba olajat forrósítok. Eközben felszeletelem karikára paradicsomot, megmosom a tojást, leszelek  a sajtból és indulhat a sütögetés. Bele teszem a forró vajas serpenyőbe a bacon szeleteket és jó ropogósra sütöm. A tojást pedig, nem a hagyományos módon készítem el, hanem úgy nevezett "over easy"-t. Amerikában divatos ez, aminek a lényege, hogy mikor már majdnem kész a tükörtojás megfordítom mint a palacsintát és a másik oldalára is sütök egy vékony kis réteget. Mikor már minden majdnem kész beleteszem a kenyérpirítóba a kenyér szeleteket és éppen ropogósra sütöm. Majd ha minden kész, összeállítjuk ezt a csodát. Megvajazzuk a szendvics alsó kenyerét rápakoljuk a ropogós baconoket, rátesszük a rukkolát, paradicsom szeleteket és megkoronázva a szendvicset ráhelyezzük a tükörtojást és a szelet sajtokat. Végül ráhelyezzük a felső kenyér réteget és félbe vágjuk, majd szemet gyönyörködtetően hagyjuk, hogy a tojás sárgája végig csorog a kenyéren :) Jóétvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése