2011. május 1., vasárnap

Spárga dicsérete - Pulykamell spárgával töltve = Bless of Asparagus - Turkey stuffed with asparagus

Nagyon régóta gondolkodtam már azon, hogy a smink blog mellett nagyon szívesen indítanék egy gasztro blogot. Remélem lesznek majd olyan smink kedvelő lányok akik a konyhában is szeretnek lenni :) Ma egy olyan ételt főztem, anyák napjára, ami most az egyik kedvencem lett :) Ez egy nagyon egyszerű és egészséges tavaszi étel.

I have been thinking a lot to make a culinary blog besides my make up blog. I hope there will be make up maniac girls who love cook as well. Today i have cooked one of my favorite dish for Mother's day. It is a delicious and healthy spring dish.


Hozzávalók:
  • 1 kg pulykamell
  • 15 dkg  zöld spárga
  • 5-6 szelet cheddar sajt ( vagy valami ízes sós sajt)
  • bacon szalonna
  • fokhagyma
  • só,bors,citromlé, cukor
Elkészítés:
A pulykamellet vastag szeletekre vágjuk, majd úgy bevágjuk őket mintha egy könyvet nyitnánk ki. Sózzuk, borsozzuk és bedörzsöljük fokhagymával. Közben a spárga fás alját levágjuk és meghámozzuk, majd forrásban lévő sós,cukros citromos vízben 3 perc alatt resre főzünk. Miután letelt a három perc, azonnal leszűrjük és jeges vízbe tesszük. Ezután a húsra teszünk egy szelet sajtos és 2-3 félbevágott spárgát. A sütőt beállítjuk 180C fokra és kivajazunk egy jénait. A húsokat feltekerjük, mint a rétest és baconba tekerve a jénaiba ültetjük. Letakarva kb 15-20 percig sütjük, majd levesszük róla a tetőt és készre pirítjük. Salátával és rizzsel tálaljuk.

Ingredients:
  • 1 kg turkey breast
  • 15 dkg green asparagus
  • 5-6 slices of cheddar ( or you can choose other salty cheese)
  • bacon
  • garlic
  • salt and pepper, lemon juice and sugar
Preparation:
Slice turkey breast into thick slices and cut it like opened book. Season it with salt&pepper and rub with smashed garlic. Meanwhile cut out hard part of asparagus then peel it. Boil it in salty, sugared and lemon juicy water for 3 minutes. When it is done, quickly drain and take it to cold water. Then add 1 slice of cheese and 2-3 cut aspragus to the meat.Roll it up like strudel and cover it with bacon. Preheat the oven 180C (356 F) and butter a baking sheet. Put the meat into sheet and take it covered to the oven. Cook it for 15-20 minutes and then remove the cover and roast until it's done! I serve it with fresh salad, steamed rice.
Good apetite!

1 megjegyzés: