Mai recept egy különlegesebb süti lesz, mert úgy néz ki, mint egy muffin, de nem az :) Eredeti nevén cupcake, de annyira megtetszett, a magyar neve (tündértortácska), hogy inkább ezt használom. Véletlen született ez a recept, mert szerettem volna valami gyorsat, finomat, egyszerűet, és nem volt itthon más, mint diétás cseresznye lekvár és csokoládé :) Lehet, hogy a lekvárba cukor, nincs de semmiképpen nem diétás, inkább kényeztető lelket melengető, kis süteménynek mondanám :) Az igazat megvallva egy igazi tündértortácska nem létezhet színes krém nélkül a tetején , de most idő hiányába színes torta dara került rá:)
Íme a recept 12 darabhoz:
- 3 egész tojás
- 225 g vaj
- 190 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 200g barna cukor/nádcukor
- 125 ml tej
- 1 tk vaniliakivonat
- 100 apróra tört étcsoki
- 3-4 evőkanál cseresznye lekvár
- 1 késhegynyi fahéj
- 1 ek cukrozatlan kakópor
- Tortadara
Elkészítés:
Előmelegítem a sütőt 175C fokra, és kibélelem a mélyedéseket papírkapszlival (akinek nincs, az maradhat a jó öreg vaj-liszt kombinációnál), majd neki kezdek a tésztának. A szoba-hőmérsékletű vajat és a cukrot egy tálban habosra keverem, majd egyenként hozzáadogatom a tojásokat. Nagyon kell ügyelni, hogy a vaj felvegye a tojásokat és ne csapja ki! Közbe összeszitálom a lisztet, a kakaóport, a sütőport egy tálba, és beleszórom az össze tört étcsokoládét a fahéjjal együtt. A krémhez hozzá öntöm a tejet és a vaníliakivonatot, majd jöhet az összerakás. A krémhez szitálom két lépésben a lisztes keveréket, ezzel a tésztával nem kell finomkodni, akkor lesz finomabb ha nincs tökéletesen simára keverve :). Először 1 kanálnyit kap mindegyik kapszli a maradékot pedig testvériesen elosztjuk és megszórom őket a dará:val. Bedugom a sütőbe, mikor már érzem az illatát nagyjából 25-30 perc múlva, tűpróbát bevetve megnézem, hogy tényleg kész e. Ha átment a teszten, akkor hagyom kihűlni őket, majd következhet a folyamat legjobb része a kóstolás :). Jó étvágyat :)
Kifogom próbálni:)
VálaszTörlésMajd írd meg, hogy milyen lett :)
VálaszTörlés